time has told me not to ask for more.

Jag har förälskat mig litegrann bara i Robyns nya album, kvinnan är så otroligt grym. Med hennes album i öronen och en stor hög med ved att klyva var det bara att gå loss och börja arbeta i solens strålar. Men ack så fridfullt och underbart att avreagera sig på något som blir gjort och efter ett tag var den puts väck.
Jag har varit lite i dvala dom senaste dagarna, jag klarar inte sova, jag sover hela dagen eftersom jag är dösliten och sen går det dagar utan att jag går utanför dörren. Mina dvalor är såna.

Nu sitter jag och letar lägenheter på Finn.no. Det känns så underbart att dagdrömma över något som kan bli verklighet. Låt mig rätta mig själv, som SKA bli verklighet. Nästa vecka drar jag och Annie till grensetjänsten och ska höra oss för vad som ska göras med våra personnummer och allt med skattegrejer. Jag trodde aldrig jag skulle få chansen att säga det här, men jag ska bli norsk. Ojoj!

Nej, sova var det också, ja. Sleep tight!


a stubborn heart remains unchanged

Min helvetesvecka stavas INGEN SÖMN. Jag är så trött så jag kan nog sätta mig ner och gråta här och nu. Varje dag är densamma. Jag somnar när klockan är 7 och vaknar 8 när mamma och pappa går upp och sen däckar jag bara för att jag är så obeskrivligt sliten. Jag är trött på det. Jävla hals, om jag finge strypa dig så hade jag gjort det. Men det vore ju synd för det betyder även att jag inte skulle leva. Alltsä är det bara att vänta ut det!

DOCK skall det understrykas att veckan inte bara varit jävlig, nej nej. Jag har varit till Torsby och umgåtts med Malin (übertrevligt och kul som vanligt), jag har styrt upp min träff med Annie. Vi diskuterade inte bara utan satte planer i verket. Vi har börjat leta lägenhet i Oslo. Nu känns det verkligt, vi ska flytta någon gång i slutet av september, början av oktober om det går som det ska. Det är ju helt galet? Det kommer nog bli så också, eftersom det var ett stort överflöd av lägenheter och jobb verkar det ju flyta över av. Jag kan inte längta mer. Det ska bli ett eldprov verkligen. En nystart på livet. En huvudstad, en mysig huvudstad. Jag, Anki Nilsson, ska förflytta mig ifrån min trygga hemort Söderås. Jag ska bli rumskompis, jag ska ha en rumskompis som stavas Annie Öjstrand. Det ska bli obeskrivligt kul, ett äventyr. Ett äventyr jag är så redo jag kan bli att ta.

Slutsats: jag ler inombords.

I can only tell you how it feels

Jag har gått och kärat ner mig i Eminems och Rihannas nya låt Love the way you lie. Ett utmärkt låtval enligt mig. Samtidigt som jag gjort det har jag funnit den absoluta sittplatsen i soffan med laptopen i knät med fötterna på bordet. En såndär sak som jag kan fritidsforska på. Dom senaste tre nätterna har varit rent ut sagt ett helvete. Jag har inte somnat förrän klockan 5-6 på morgonen och vaknat en timma senare med världens halsont och inte klarat svälja. Dagarna är alltså aningen upp och ner för mig numera. Det är ett återkommande fakta att mina nätter blir störda av antingen tankar, sjukdom eller fester (festivalen störde mina rutiner avsevärt).

Idag var vi och hälsade på Jealy och Alma. En hund och en bebis. Hur söta som helst båda två :) En sån där perfekt sommarkväll när man bara sitter runt ett bord, med massa bra människor och kan begrunda ett och annat. När man kan tänka efter och verkligen insupa stämningen. Underbart. Det är sommar det! Det jag funderar på och har påbörjat, är att töja ena hålet i örat. Just nu har jag satt i ett piercingsmycke som egentligen är till läppen men som passar. Nu ska jag shoppa loss på snygga töjningar till örat! Finlir på det. Det var ett sidospår, men ändå. Nu ska jag nog nanna och hålla tummarna på att jag orkar somna! (:


lera, förstörda skor, fylla, sol, regn, tält, stulen solstol = FESTIVALEN!

Efter tre dagars spontana upplevelser så uppskattar jag min egen säng, dusch, rena (torra kläder) och tystnad. Man lever till max i tre dygn sen går man tillbaka till att leva vanligt liv. Vilket är grymt underskattat egentligen. Vilket som, festivalen är alltid festivalen, man är full och springer runt och snackar med roliga typer, man går på grymma spelningar, hoppar och studsar till bra låtar och springer på öltältet och njuter i ölslänten med en iskall cider till någon random artist som man bara diggar lite smått. Det är livet!

Nu ska jag tillbaka till livet, åka till Torsby och hälsa på Malin, styra upp träff med Annie och snacka om Oslo. Jag håller tummarna stenhårt för att det blir av, vore ganska grymt. Det blir en kul vecka, hoppas på fint väder också. Festivalen bjöd inte på det bästa, men men. Nu ska jag kura ihop mig under ett varmt duntäcke och se på någon bra film!

I'm alive!

It's a liberty walk.

Jag trodde aldrig jag skulle säga det här om Miley Cyrus aka Hannah Montana, men hennes senaste album är riktigt bra, jag gillar det starkt. Hon har underhållit min helg i Boda, typ. Jag hade det riktigt bra, på fredagseftermiddagen kom Sonja och gjorde mig sällskap och vi njöt av solen och random samtal. Lördagsmorgonen var jag redo att slå ihjäl alla hundarna eftersom dom väckte mig kl halv fem, åkte hem och sov lite till. På eftermiddagen kom mina fina flickor och joinade mig för en chill förfest på verandan och sen drog vi in till bryggan och hade en superb kväll helt enkelt.
Söndag blev helt enkelt en soffdag och ägnade den helt till fotbollsvm som jag tyckte sög igår med tanke på att matchen hela tiden avbröts av onödiga tacklingar och gula kort. Inget flyt liksom, men ändå, mitt favoritlag orkade till slut vinna, skönt. Denna måndagen kunde jag lika gärna skippat. Den har varit allt annat än bra. Huvudet snurrade som en tvättmaskin när jag vaknade och hela min kropp skrek nejnejnej. Mådde illa som om jag vore överkört av ett godståg.

Jag tackar till och med nej till grillat. - illa.
taggar festivalen! mmh. lätt!

........

mållös...

who says I can't be free?

Vilket avslut på denna fredag! Uruguay - Ghana var galet. Jag hoppades innerst i mitt hjärta att Ghana skulle få gå vidare till semin. Kom igen, det vore stort eftersom det vore första gången ett afrikanskt lag kom så långt i VM. Nog om det, denna fredag gjorde jag också entré på fotbollsplanen. Dessvärre blev det oavgjort, such a pitty, men life goes on, right? Det är iallafall uppehåll ifrån fotbollen nu.

Jag vill flytta till Oslo, jobba lite, träffa nya människor och leva lite. Dock tror jag att det beror på att jag vill komma tillbaka hit och uppskatta det som finns här. Jag kan bara sitta och glo utöver åkrarna här hemma och bara känna otrolig känsla inombords. Fridfullt är ordet jag letar efter.

Eftersom jag var tvungen att rymma från solen idag så måste jag ut i den imorgon om det visar sig vara fint väder. Jag är ett litet problembarn när det gäller att bara ligga still och titta ut på ingenting när jag solar, så därför har jag löst mitt problem ypperligt. Jag oljar mig i det bästa som finns, nämligen Hawaiian Oil. Det steker fläsket extremt bra! Man flyter i oljan, skönt. Sen hittar jag på något vettigt att göra, t.ex vedhögen eller greja med höet, då tar ju solen bättre också! Anki, du är smart ;)
Jag kämpar ju lite för att bli såhär brun (röd) som jag blev på Kreta!

Mitt mål....


these photographs keep me alive

Jag avslutar en otroligt bra onsdag med lite ljuv musik av Joshua Radin. Vilken man! Min onsdag har varit extremt bra, endast min morgon kunde varit bättre. Jag är beroende av frisk luft så mitt fönster står öppet 24/7 i cirkus 7 månader på året. I stort sett. Detta resulterade i exakt 14 myggbett som kliade/kliar nått otroligt samt en ettrig liten flugjävel som vägrade ge sig av. Inte mycket till sömn på morgonsidan med andra ord. Eftermiddagen blev dock snäppet bättre, myggorna och flugan var snabbt glömda i och med att min bil faktiskt inte fick mycket till anmärkningar (glad, mindre pengar att lägga ut på den). Snabbt därefter åkte jag till Chberg och shoppade loss på pappas kreditkort, mumma på det. Nejdå, det där lät väldigt fel. Jag lånade iallafall det till att köpa förnödenheter som alla hade bruk av. (+ fotbollsskor, shorts och målvaktshandskar.) Samt en snabb pratstund med Malin och Emmeli. Jag hade världens timing och fick Emmeli för mig själv lagom till lunchen, så vi drog till 93:an och käkade en kycklingsallad och var lagomt nostalgiska av oss.

Väl hemma var det bara att duscha, byta om och sätta sig i Elsas dollo och åka till Bryggan för räkfrossa med gamla tjejgänget från Sa3. Känns aningen konstigt att skriva så, "gamla tjejgänget", men det är ju faktiskt så det är. Det är redan prat på reunionträff med hela klassen, jösses, det har gått tre veckor. Men det låter finemang i mina öron. Det är härliga människor vi pratar om :)

Nu ska jag nog försöka blunda en sväng. Om morgondagen bjuder på solens strålar så ska dessa utnyttjas till fullo vid sjön. Det är ju trots allt ingen fotboll på tv, eller nått!


RSS 2.0