eurotrip med Sa3 (!)

Åter på svensk mark och har varit det sen typ 10 imorse. Vår eurotrip började med en bussresa till göteborg, snabbt byte till dubbeldäckare och sen bar det iväg till helsingborg, färja över till hälsingör, senare vidare till nästa färja till Tyskland. Sen ett x antal mil genom tyskland och vidare till frankrike. Där vårt första stopp var, (självklart har vi stoppat under tiden för att käka och sådär, men vårt första hotell och sådär fanns i Strasbourg) hotellet var en enda stor besvikelse, eller ja, vi fick gratis internet på Wi-Fi, positivt och uppskattat. Åter till varför det var en besvikelse, tre personer ska tryckas in på max 2-3 kvadratmeter och få plats med både packning och oss själva. Det var en utmaning, men det gick. Vi flyttade ändå in hos grabbarna grus senare för OS-festen! Varav jag tror vi tog med halva vår packning in i rum 70.

Dagen därpå bar det av till EU-parlamentet som var själva huvudsaken med hela resan, där vi fick starta andra världskriget med några tyskar och prata med finnar som egentligen inte kunde finska utan bara pratade rosslig svenska. Kändes aningen mäktigt att vara på "helig" mark och vara med och bestämma/besluta om saker vi diskuterat (miljö, demokrati, dynamiskt EU osv.) Efter en heldag i parlamentet och i utskotten så bar det hem till hotellet och vidare till wannabe-McDonalds ungefär som låg nära och bra. Sen passade vi på att dra på den största matbutik jag någonsin skådat, samtidigt fick jag mer eller mindre krupp på fransyskor/fransmän som inte kan förstå att man inte kan franska, men klarade av situationen fint och gled vidare till hotellet och kollade skidor. OS you know! Dagen därpå blev det Belgien och Bryssel. Där fick vi känna på storstadslivet deluxe och blev varse om att i en storstad så hör man polissyrener vart man än befinner sig. Bekantade oss lite lätt med staden och hade inga större förhoppningar om hotell Barry som vi skulle bo på. Dock var det bra mycket mer utrymme än i France om man säger så, till och med ett litet badkar hade dom kostat på rummet, som jag inte var sen med att utnyttja.

Torsdag var next up vilket betydde EU-parlament numero dos, NissePisse ledde oss vilse direkt i första korsningen ifrån hotellet så vi kom cirkus 40min för sent, men in kom vi iallafall. Nästa studiebesök var West Sweden. Ganska intressant och ett plus i kanten var ju att hon som jobbade där nere i Bryssel kom från lilla Arvika. Världen är bra liten ibland.

SHOPPING! efter att ha käkat världens godaste hamburgare/tacobuffé så blev det shopping. Efter många dagars kliande i fingrar hos den där Smarling. Lollade vi runt i stora Bryssel och checkat av affär efter affär. Dags för att leta upp bussen, där kom det knepiga in. Vi hade stenkoll på vart vi skulle och vart bussen stod, dock stod vi en gata fel så vi missa bussen. Stressen klev in med stora steg och sen efter många om och men så hittade vi Annki och Vera så vi fick med snabba ryck hitta vägen till Choklad Fabriken, och efter cirka en halvtimmes stressad promenad hittade vi rätt, YES! massa choklad fick vi frossa i som var precis nygjord under tiden vi tittade på hur dom gjorde den + berättande då såklart.

Resan var grymt rolig och att bussa i lite drygt två dygn under en skolvecka var ändå helt okej, om jag ska vara ärlig så sov jag nästan bättre på bussen än på hotellen! Diverse små roligheter har vi ändå haft för oss som hör en bussresa till. Man ska passa sig för att somna, det kan hända att man får en halv krigsmålning med mascara av den där Johan "Lök" Gräsberg. Nej, för att ha levt inpå hela klassen i drygt 5 dygn så skildes vi ändå åt med massa glada miner, för den här resan var extremt lyckad :)

Bilder får komma senare, för det är många. Bara en sisådär 500 st :)

smile like you mean it

har precis landat efter att ha varit i kristinehamn och spelat fotboll. För min del så var jag inte där med både kropp, själ och hjärna. Vilket krävs för att det ska gå bra, så ja, jag sög rent ut sagt. Men det är bara att skaka av sig och gå vidare. Vilket jag gör nu, nu ska jag vidare till Badhkvinnan och köra lite EBR racer. Det bara snöar, snöar och snöar lite till. Spännande! och hinner med lite packning också emellanåt, det är bra. Då slipper jag det inatt!

nej, nu ska jag väl rava mig vidare någonstans! Hämta gänget i koppom, sen blir det fiskevik :)

där allt förändras, fast ingenting händer.

Man ska inte vara vaken i 38 timmar och sen tro att man kommer in i rätt dygnstakt. För det sker liksom inte. Men över till Emmelies studentkonsert som vi var på igår. Den var grym, fenomenala musiker så att säga. Egentligen var det typ inte så många låtar jag hört, men eftersom Emmelie är helt insane bra så går det asbra ändå.
och innan konserten var rätt så jäkla grymt det med, skratta så magen vek sig genom att bara åka bil med bästa farelius, brunsell och thorin :]

jag ska egentligen packa, men det går fort väl? jag orkar verkligen inte förflytta mig hela 2m till mitt rum. Det tar mycket kraft och ja, varför slita ut sig i onödan? nej jag orkar inte ens skriva här nå mer.

säger bara att dom 9 kommande dagarna kommer bli händelserika, men det gillas!

i wanna live, i wanna give.

Jag drömmer mig bort, bort bland sköna stränder och under himlens tak i sommarnatten ska jag pusta ut och njuta..... i maj.

Jag visste att stressen, ångesten och tidsbristen skulle nå mig på just detta sätt som det faktiskt gör. Nu börjar det faktiskt gå upp för mig att det snart är mars, vi ska utomlands tre gånger och däremellan ska en massa göras. Så nu börjar hjärtrytmen slå lite extra, men jag kommer vara nöjd när det hela är gjort, och jag ska njuta till max när vi sitter med en paraplydrink i handen på Kretas stränder där i maj. Det är värt det!?  

Det är OS-natt så att säga, med massa bra på tv. Jag väljer att få undan ångesten till den graden jag kan och kämpar på. Det vill säga att jag kommer dygna idag.

vad kan jag säga? det är en sån dag då jag vill skratta så jag inte får luft åt alla våra kassa skämt, en sån dag jag bara vill spilla ut allt jag tänker på, växla ack så viktiga meningar..


what's the point of doing anything

Ledigheten satt som ett smäck, vaknade halv tio och låg till klockan var tio, sen läste jag några samhällshäfte som vi ska ha gjort innan Frankrike. Blås upp en stor intresseballong!

Just nu på min to-do-list står projekt och psykologi. Om en stund är det träning också, styrka i Adolfsfors. Så därför ska jag prompt sluta dricka kaffe just nu, annars kommer jag aldrig somna ikväll. Men det gör egentligen inte värst mycket efter som jag inte börjar förrän 12.15 imorgon. Det värsta med att ha det så slappt, det är att när man väl får något i läxa så är man alldeles förslappad för att ens göra det lilla man får. Samtidigt vill jag absolut inte ha det helvetet vi hade i tvåan, det var det värsta jag någonsin varit med om, men åtminstone var man effektiv.
Jag ska rycka upp mig, jag ska. Jag bara väntar på lite inspiration. Känner liksom, what's the point of doing it at all? Det spelar ändå ingen roll om 100år vad man gör i just detta tillfället. 

Just idag känns det som att jag väntar tills 11 juni är över, då slipper jag dessa projekt och C-paper som hänger efter mig. Eller egentligen väntar jag bara tills 9 mars och 19 april är över. För då slipper två tunga stenar från mina axlar. Men däremellan ska man leva också!

tjipp tjipp!

I need to slow down

Vår allas skiddrottning Charlotte Kalla har slagit till på första loppet, OS GULD! jag säger bara JAAAAAAAAAAAA! äntligen. Hon är rätt skapligt grym den damen! Och mer medaljer hoppas jag på, inom skiskyting såklart. Imorgon redan är det jaktstart för damerna! :) håller alla tummarna i familjen Nilsson för ACO och Helena.

Över till något annat, imorgon är vi lediga, så grymt skönt, jag kan inte förklara hur bra den satt. Mucho perfecto! ska försöka få något vettigt gjort då, HELA dagen och inte sova bort halva. (svårare gjort än sagt!)

Äsch, nu dränker jag mina existerande tankar till Lady Gaga - Alejandro!
Den kvinnan är allt bra som stryk hon också :D

i keep your picture by my bed

Vilken helg! Gårdagen bestod av heldag i bil och skog. Elsa & Lina hämtade upp mig vid 7 och sen vidare till stan, och hämta Elin och Emelie. Denna tappra skara gav sig iväg på något vi aldrig trodde skulle hända, nej just det - svenska rallyt. Efter många om och men så kom vi fram iallafall, (kan ju säga att vi ALDRIG hade hittat utan Millan) fram med veden och elda upp värmen och sen grilla vi säkert 10 korvar per person, vem gillar inte korv liksom? Jag gillar det för att det är så härligt i skog och mark. Det var en kul dag (: och idag har vi spelat fotboll som inte gick så bra, men vafan, allt kan inte gå bra jämt. Och just nu i denna stund pågår OS, skidskytte sprint herrar, men har tappat tron på våra svenska herrar!

Nu ska jag tänka på refrängen och gå till sängs, fan så gött! :D
tack och hej!

I'm just a teenage dirtbag

Att springa i knarrande snö med två svarta yrväder framför sig och en underbar utsikt då solen är påväg ner. Gradantalet är perfekt för att vistas utomhus. Dra in ett djupt andetag och känna en doft av just frisk luft.
Det är frihet.

åh, fredag. Skulle uppskatta sovmorgon extremt mycket imorgon, men inte alls. Imorgon ska jag nämligen ut i skogen i Hagfors, jotack. Upp i ottan och mysa ihop sig i en bil med fyra andra pajsare och pallra oss vidare till skogen, mest för att grilla och umgås, men hagfors verka som en bra slutdestination.

Jag är trött som en gnu, men imorgon svär jag vid min egen död att jag MÅSTE skriva projektarbete. Nu ska jag vara pensionär-aktig och kolla på Skavlan, ohyes. Sen ska jag plocka fram allt jag ska ha med imorn :)

Tell me, did you sail across the sun?

För mig är nog världen svart och vit, i många lägen. Antingen älskar jag allt som har med den att göra, eller så ser jag bara mörker, ingen väg ut ur fattigdom, miljöproblem, samhällsproblem över lag eller så är det helt enkelt hopplöst alltihop. På både en personlig nivå lika väl som hela universum. Hela världens tyngd tror jag vilar på mina axlar då.

Men just de stunder då jag älskar allt, då vill jag inget annat än leva - i evighet. Känna sommarens sötma mot kroppen, bada och sola med ett glatt gäng, alla spontana dagar då man kommer på hur man ska göra för att leva till fullo. Att vakna på morgonen och inse att det är lördag och du kan sova extra länge eller när regnet sipprar mot taket men inte känner du dig nedstämd av det utan du ger dig ut och känner att himlen öppnat sig över dig. Alla promenader i kritvit snö när du måste offra lite energi för att ta dig fram, för att sedan gå på en gran med massa snö på som man får i nacken, ja, till och med det kan man skratta åt och inse vad klumpigt det var. Att se hundarnas glädje i denna totala snöyra, inget bekymrar dom. En såpass enkel sak som när man stoppar och släpper förbi en gammal tant med rullator över övergångsstället och dom ler mot en sådär tacksamt som bara dom kan. det är många lägen att inse att världen är värd att leva i, det finns en del godhet kvar, trots att man tror att det är bortfluget. Det finns destomer att älska och ta vara på. Såna här små saker får mig att le, att vara med om, ögonblick som slår andan ur mig - som jag vill stanna förevigt, jag sparar dom i minnet och lägger dom på ett säkert ställe, värda att ta fram när jag tvekar. Tvekar på omgivningen.

Jag kommer sakna det här stället. Mycket.

and heaven is overrated, right?

 


you and me, walk on, cause you can't go back now

Försöker gnugga tröttheten ur mina ögon och faktiskt vakna till liv. Min lördagskväll blev inte riktigt som väntat. Camilla ville släppa ut ProMillan så det vart stan nått varv, fast inte i den bil vi åkte dit i. Utan mer i en Pontiac utan bakruta och som vi åkte baklänges i. Det var cool, kändes bra att åka och titta på dom som åkte bakom oss hela vägen genom stan, haha. Sen blev det dock tiki. Tiki var dött, verkligen dött.. Kanske för att jag var nykter, men spontana saker gillas :)

Nu ska jag till Camilla later on och styra upp det hela med tatueringen och grejer. Nu jäklar, ska här nålas! :) Sugen, jodää.
next up träning! (;

And I'm on fire for you, clearly

Lugnaste spellistan på Spotify och städar lite smått i hela huset, bara för att. Brukar alltid känna för att städa dagen efter fest? Hmm, vet inte varför dock. Men iallafall, hade sjukt kul igår på studentfesten. Älskar att träffa nytt folk och verkligen dansa häcken av sig. Åh herregud, slutsats, det var grymt. + att baren, den hade jag och elsa grym koll på, samtidigt som vi inte slösade för mkt pengar. Vi är bra helt enkelt!

Nu ska jag fortsätta i min maka takt och städa.

drink all day, play all night.

Jag ligger plus på tiden, så jag utnyttjar på bästa sätt. Eller ja, liten lögn, jag är inte helt klar. Men snart så! På alla studenter i staden Arvika står studentfest på kvällen to-do-list. Jag gillar starkt! Det var...... nästan en månad sen jag var ute? ;o damn. tiden går fort när man har kul. men ikväll smäller vi som en nyårskaramell.

Praktiken har inneburit många skratt, jag har helt klart haft kul. Helt klart ska jag ta med Görans teori i min rapport och redogörelse, hävstångseffekten. HAHA!

Citerar bästa Elsa!
"hur definierar du ordet kvinna? - Ett extra hôl och boobiespatter!"

NU SKA JAG FESTA JÄRNET!

i wasn't looking, but i'm glad that i fell in your way

Drygaste dagen när det gällde praktiken iallafall, eller ja, jag vet redan Norma innantill och utantill så egentligen behöver jag inte göra något. Men det känns inte bra så får försöka lägga manken till. Nu på kvällen har jag gjort min söster nöjd tror jag, genom att hålla på med aerobics + styrka. (kommer rulla ur sängen imorgon för all träningsvärk i rygg och mage). Svettigt och härligt. Träning när den är som bäst :)

Blev tillfrågad att köra målvaktsträning till sommaren med knattarna, kul väl. Hoppas jag stannar här då bara :) Jag vet fortfarande inget om min fortsatta framtid, men det kommer sig. Nu ska jag packa träningsväskan för imorn blir det skidåkning direkt efter jobbet (: kul. Prat på comeback? åtminstone EN tävling. vore sjukt kul att samla den gamla värmlands/dala trion en sista gång innan vi skiljs åt.

I really fell in to your world.

i see your face drop

Egentligen skulle det här vara första dagen på praktiken, men så blev det inte. Med tanke på mitt anfall mitt ute i skogen igår. Mådde hur dåligt som helst påväg hem ifrån Torsby igår så fick lov att sjukanmäla mig idag. Så jag har haft min sån där stänga-av-hela-världen-dag hittills idag. Då jag inte orkat ta tag i något förutom att elda för att jag frös. Typ!

Sammanfattningsvis har jag haft en helgrym helg. Man kan ju tro att jag sett alla tävlingar där i Torsby, men faktum är att jag missat alltihop. I straffrundan såg man inte ett skit av tävlingen, eller ja, jag såg någon sådär ibland, men ja, man hade ju trots allt noll koll på läget! Så ska kolla på pappas inspelningar ifrån tv för att se om man var med i tv något i helgen ;D KUL!

nej, stänger av omvärlden lite till!
Life's a bitch.

RSS 2.0