life doesn't play by the rules

Ibland kan man stänga av, likt en on-off knapp. Man kan sluta mobilisera styrka att hålla känslan undan, men smärtan kan vara olidlig för stunden. Det är vad jag gör nu, jag stänger av mina egna mekanismer för att kunna släppa allt och bli förstörd för att dagen efter börja plocka upp bit efter bit, till dess ursprungliga plats. Sen kan jag fortsätta ett tag till. Man slutar tränga bort allt och låter det överskölja en, bara för att. Sen tar man sig upp och tar nästa steg, myrsteg kanske, men man tar steg åtminstone.

Ibland kastar man sig ut, över kanten, må det bära eller brista. Ibland slutar man att bry sig, om vad som händer, eller vad konsekvenserna kommer bli. Ibland kan det slå en lika hårt som en misshandel i gränden. Men till varje pris tar man sig upp igen, det är en inbyggd överlevnadsmekanism, spelar ingen roll hur mycket man kämpar för att övertala sig själv om något annat.

Något säger att det är här vi ska vara. Vi är ämnat till något, allihop. Det handlar bara om tro, tro att man klarar det.


/a.

gåshud över armarna (!)

jag sitter med tekoppen i högsta hugg, med en julskinks-knäckebrödsspecial a'la anki. Precis hemkommen från min braiga storasöss Millan, myskänsla ända ut i fingertopparna, och bara sitta och prata sådär som bara vi kan, sådär så man får hopp om framtiden. En inspirationskälla utan dess like.

Här sitter jag iallafall och eldar så mycket det bara är möjligt och njuter av Janne Schaffers solo och tolkning av Ted Gärdestads Jag vill ha en egen måne. Jag ryser! En klassiker. Samtidigt som jag försöker få ihop morgondagens schema, med springtur med Rossi och skidåkning (YES! glädjeskutt, fan va kul) + att jag ska ut och fota med Millan. Bäst jag hoppar i säng om jag ska hinna med allt imorgon, eller ja, idag kanske man ska skriva :]


jag har galna hundar, punkt slut! [v

för mycket tid att tänka

det är en ren lögn att grönt te hjälper mig sova. Fast lite får jag skylla mig själv också, haha. Okej, nej, ska snart åka till kusinerna och skriva ett prov, tro det eller ej, med lov och allt. Nej, inte så farligt, ska skriva prov om skidskytte sportens säkerhet, för att få tävla och vara funktionär vid tävlingar.

dock ska jag försöka göra det snabbt, för sen blir det Camillas residens och ta kort eller om jag känner oss rätt så blir vi sittande vid köksbordet och pratar om allt och ingenting. Sådär som jag älskar att göra :) Ska även hinna med träning sen, inte taggad. inte pepp. vill inte.

saknar du någon du en gång trodde du kände?
är du en av dom som gråter när ingen ser på?
är du en av dom som berörs ändå?


all i wanna say is that they don't really care about us .__.

blek, trött, sjuk och extrem tunghet överlag. Chaufför inatt till Josefine, Sofia, Dennis och Patrik, Tiki of course :) blev spontana planer och jag bestämde mig snabbt för att jag också skulle in, så jag gick in och dansa häcken av mig ändå, ingen märkte att jag var nykter typ så det var ju lugna puckar. Alltid kul att träffa "återvändar"-folket. Alltså dom som tog studenten i år och kmr hem ifrån alla möjliga universitet, men jag säger nog som min kära vän Elsa, aldrig mer tiki på juldagen. DAMN vad mycket folk, man kunde knappt röra sig. Det låter säkert annorlunda nästa år, skulle inte förvåna mig.

Jag älskar all snö som fallit, iallafall nu när det lugnat ner sig lite och att man faktiskt plogat vägarna. Jag tror jag bad till Gud cirkus 5000ggr under bilfärden hem igår/inatt ;] Nu sitter jag här lite känslosam efter ha tittat på Björnbröder och grinat en skvätt, tölig, jag vet. men nu blir det att ställa sig i en ångande dusch och inte lämna den på hela kvällen, det låter som en utmärkt smart plan. Tror det får bli så.


julaftons natten

det är 12 minuter kvar av julafton i skrivande stund. Ett år som gått exakt lika fort som alla år, och det är precis som alla andra säger, (dvs alla som gått ur gymnasiet) trean är roligaste året och det händer så mycket. Det är så sant så jag blir nästan mörkrädd. Men det återstår mycket kul tillsammans, som tur är! Nej, på tal om jul. Började dagen med en långpromenad med alla fyra yrvädren och sen till stan och hämta Linus och sen bar det av till kusinerna. Det är det som är så himla härligt med att växa upp, det är så skönt att kunna känna lyckan över att ha en familj samlad och god mat och allt därtill. Allt det andra är bara materiella saker, det kan ersättas om något skulle av någon händelse gå sönder. Så den här julen känner jag bara glädje över att dela den med nära och kära. Och nyligen hemkommen från kyrkan med mamsen, det är alltid så fint, så rent. Och varje år går man sönder lite inombords, bara för att man har det så bortskämt bra.

julen skapar en helt annat perspektiv på livet. och vad hade jag gjort utan mamma i mitt liv? jag skulle nog gå under. Det finns så många saker som jag vill att mamma, just mamma och bara mamma ska lära mig. Lära mig om livet. Det är dags att börja ta vara på varje ögonblick :)

signerat ankinilsson

wake up and make a change

igår var jag i chberg hela dagen/kvällen. Det var hur mysigt som helst att vara med gänget en hel kväll. Det är så länge mellan gångerna så att det känns extra bra när vi hittar på något. Innan vi åkte till Sofia så slingade vi mitt hår hos josefine också, nöjd :] nu är jag blond iaf, mamma påstår att jag blev väldigt blek. Men det dör man väl inte av, haha.

jag har tänt en tanke/lampa inombords. Att vill man ändra något, då är det till 150% upp till en själv om det ska bli en tapper önskan eller om det ska bli ens vardagliga verklighet. Det handlar nog bara om viljan. Viljan att ändra på något. Jag tar en dag i taget. Men nu kör jag fullt ut ;D (y)
Äh vafan, nu kör vi igång julen på riktigt! vår julskinka har rymt? ;)

vi är sargade människor som tror.

GOD JUL FFS!

i won't fight it

skönt att på en måndag stanna i sängen hur länge jag vill och bara mysa av duntäckets värme som ryms där under. Underbart! Det är bra härligt med vinter tycker jag, åtminstone när den är som den är nu, perfekt med runt -10 grader och sen ca 10-20cm snö på sina ställen. Det är underbart att gå ut, snön knarrar under fötterna och man mår allmänt bra. Man känner den kalla luften nyper i käkarna och näsan. Det är mysigt med mörkret som faller på och man tänder levande ljus i varje vrå. Det är en sån där känsla som man inte kan få under sommaren, det går inte att nå den känslan. Jag ber för att julen ska förbli vit och kall. Inget grönt/brunt på långa vägar. Träden ska vara tyngda av snön och fönstren ska ha julstake! då känns allt fulländat.

åtminstone allt omkring mig är fulländat. Mig själv är en annan historia. Jag vet vad det beror på, jag vet varför det känns som det gör. men tro mig, det tog lång tid och mycket bearbetning för att komma hit jag är idag. Trots att jag är en bra bit på vägen är det lång väg kvar.. Åh, flera mil kvar att vandra! 


You with the sad eyes, don't be discouraged
Though I realize, it's hard to take courage
In a world full of people, you can lose sight of it all



i'm in miami bitch

till att börja med ska jag bara tala om hur jäkla lyckad studentfesten var igår :') damn vad det var kul! dansa, festa, prata med gamla kompisar jag inte sett på evigheter, röka, snusa och drack som en svamp. Men jäklar vad jag gillar't! dirty lifestyle, haha. men + i kanten var ändå när vi skulle hem, jag och elsa stod vid busstationen och vad ser vi? jo, en helt öde varuvagn. Jag kollar på elsa, kollar på vagnen, och vi tänkte exakt samma tanke. Mitt på busstationen lekte vi loss på isen! Sjukt härligt att vara sådär fri och spontant galen :)

och idag, har jag varit allmänt snäll och så som en dotter ska vara. Jag har städat åt mamma, plockat in ved och eldat, varit ute med hundarna :) ibland är jag på sånt där myshumör, så jag tände levande ljus och hörde på min gamla skiva med Johan Stengård. Grymt! där steg både mysfaktorn och vuxenpoängen! men nu ska jag fortsätta på min mysiga lördagsfärd. Imorgon skulle vi tydligen leka med pojkarna också, lira hockey next! kul på jul !

SLUT I RUTAN!


förferre

vi har förfest och det dansas, det må ni tro :) jag gillar't :)
men nu, kanske tiki nästa? elin håller igång som aldrig förr, som vanligt! får pojkarna i trim inför kreta :D SOM DET SKA VA :D

jullov väntas

skönaste veckan på länge faktiskt, haft sånt jävla flyt hela veckan :)
ohja, imorgon nalkas julavslutning med klassen och i kyrkan, känns både bra och vemodigt. Jag kan inte låta bli att tänka på att det är absolut sista julen på Solberga. Kanske jag aldrig mer kommer ha jullov? vem vet. Framtidens vägar är och förblir outgrundliga. Och det är faktiskt det jag gillar! det kan ske vad som helst, om man bara vill. näh, nu ska jag packa träningsväskan och lägga mig i min helt nybäddade säng. Det är ju faktiskt min drog! (tvångstankar snarare) min säng - mitt slott. HAHA!
en ny dag, en ny möjlighet till att göra den grym. Tänk om man alltid kunde vara positiv? men det är inte meningen.

»Nobody said it was easy.«

let me see that ass roll.

dagen D, sista psykologi provet. Gick käpprätt kände jag, men vem bryr sig om det om 100år? Så ett problem mindre! och nu känns livet bra mycket lättare, eller något. Har inget intressant att skriva om, men kanske får avancera under jullovet nu, för då får man tid att fundera. Men jag vet att jag ska ändra lite livsvanor, och denna gången ska jag för en gång skulle fullfölja. Vad det är kanske ni märker eftersom, eller kanske inte. och kanske (förhoppningsvis) får jag fotosuget tillbaka. Har haft noll inspiration under hela sensommaren och hösten, suuuger -.- andra saker ligger helt enkelt högre prioriterat. Eller så har jag helt enkelt haft nog med mig själv, hösten är alltid en period med en viss kluvenhet i vardagen!


när natten är här ska jag lämna allt tillbaks
vinet och skulden jag har
du visste nog att jag hade mina skäl
ett sätt att ge, ett sätt att ta
v

mina tankar är på tusen olika ställen

ja, så sant som rubriken var sagt.
dom är på tusen ställen. Jag tänker på tatueringar, vad och vart jag vill ha dom, jag tänker på studentfest och fix inför den, jag tänker på provet som är imorgon, svenska talet tills på onsdag och miljöartikeln tills på torsdag. men spelar jag mina kort finfint så blir jag ledig på torsdag, och det låter ju inte helt fel? Nej, så ska försöka ligga i nu. Tankarna är även på om jag ska träna idag, ska jag träna innan skolan imorgon eller efter, när ska jag fixa julklappar, hur ska jag få pengar till resorna till våren. Ja, som sagt, miljoner och åter miljoner olika ställen. Men jag ägnar mest tid åt det som är roligt att fundera på, som tex tatueringar. SJUKT SUGEN.SE

jullovet står inför dörren och jag är peppad till max. Men, ska även försöka stöka undan lite måjs med projektarbetet, annars lär det bli bråttombråttom innan det blir klart till våren. Stressad deluxe och jag går på en klassisk nit, det vill säga koffein missbruk, vilket gör att jag inte kommer sova inatt och mina ögon är stora som tefat! haha, ja, men hejsvejs eller något! 
jagskatatagidethärnu. och jag fixar det, eller?


signerat nilsson! :')



känslorna gick runt

jag är meget trött. eller ja, sleten rent ut sagt och har seriös smärta i axeln och tån, haha. Jag lyckas så bra ibland! men dagen har varit bra iaf, spelat fotboll hela dan lång :) roligast var att träffa Jojo, fan vilken skön människa. Trots en förlust så drar man på smilgroparna när den människan öppnar munnen! :)
nu ska jag försöka göra något vettigt, kanske sova i tid för en gång skull? haha. Har inte hänt på länge!

ja just det, Helena Jonsson är aningen grym och går och vinner allt :) shit vilken idrottskvinna hon är!
tjolavippen!
lars winnerbäck - ett sällsynt exemplar (: <3

glädjen sköljer över ibland :)

den här veckan har varit magnifik OCH den är inte över än, tre timmar har jag varit i skolan totalt och ledig i måndags och ledig imorn. Ja, och tyvärr allesammans så ÄR vi värda det. När alla andra haft hur bra schema som helst så har vi gått under av skolan, och nu är vi värda lite semester :)

som sagt, jag är överlycklig den här veckan samtidigt som jag har lite tvivel kring det mesta. Våren 2010 kmr inte märkas att den hänt. Jag m.fl kommer nästintill inte att vistas i skolan ens. 3 utomlandsresor och INTE EN ENDA av dom är på något lov, så... ja! bara börja att skramla ihop pengar! knapert som sagt när man är student ju. Nudlar för resten av året ;)

Men som sagt! DET KOMMER BLI HELT INSANE KUL! :)

en överlevnadsmekanism?

åh, kände att jag måste kladda lite här samtidigt som jag kluddar omkring lite på min stressanalys. Hade du gett mig den i tvåan hade jag kunnat skriva säkert etthundra A4 om hur allt påverkade mig. Men det är ganska intressant faktiskt, för man inser vad man blir stressad av och vad man gör åt det. Så, kanske dags att åtgärda problemen? Yes! man måste bara inse att hälsan är viktigare än alla prov och alltdärtill.

Iallafall, så ska jag skriva klart den här sakimåjen, sen ska jag iväg och träna :) S-K-Ö-N-T!

och bara för att den här låten är gammal och är lika bra hur man än vrider och vänder på den!
Martina McBride - anyway
You can spend your whole life building something from nothing 
One storm can come and blow it all away
Build it anyway
You can chase a dream that seems so out of
reach and you know it might not ever come your way
Dream it anyway

God is great, but sometimes life ain't good

And when I pray it doesn't always turn out like I think it should
But I do it anyway, I do it anyway

This world's gone crazy and it's hard to believe that

tomorrow will be better than today
Believe it anyway
You can love someone with all your heart,
for all the right reasons, and in a moment they
can choose to walk away
Love 'em anyway


HAHAHAHA!

vilken pangfredag jag fick! vi skrev nå religionsuppsats imorse i två timmar, sen bara barka allting. Elsa hade en tid på verkstan med sin bil, och när vi kliver utanför solbergas fängelseväggar så inser vi ganska snabbt att Elsas racer INTE funkar. Åh herregud, det är så absurt kul att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Vi stod där och trampa i fötterna som nå idioter och fatta ingenting. Tre superintelligenta tjejer tittar under motorhuven och inser att vi aldrig kmr fatta vad som är fel. Ringer på Hampus, som kommer och försöker fixa, gick det då, NEJ! volvo-gubben kommer, (vi har redan stått ute i blötan i cirkus en timme.) DÅ visar det sig att vår überintelligenta Elsa satt i fel NYCKEL. ;o så det funka inte, alltså behövde han bara sätta sig i bilen, byta nyckel och med en bums så startar biljäveln. Men många svordomar har jag hört om den bilen under en timmes tid.

väl in på volvo så sitter vi och dricker varm choklad för att tina upp i ca hundra år innan dom är klara med bilen - det de egentligen skulle göra. Åh herregud, som jag garvat. Elsa är min stjärna! en riktig pärla! :)

nu ska jag hämta pappa, plugga och sen blire BIO med systrarna mina. hihi :) sötnosar!

did you stand there in chock.

Idag har jag varit effektiv, ohja! Riktigt nöjd. Klar med novellen, tvättat kläder, plockat in tvätt, dammsugit och nu ska jag snart ta tag i religionen. Sen blir det träning, snacka om effektivt. Fast jag hade troligen kunnat gjort klart tusen saker till, men livet är ju till för att levas lite också ;)

jag och elsa frös rava av oss vid tågstationen allt för länge innan vi insåg att bussen kmr helt enkelt inte idag, sagt och gjort så tog vi en fika istället. City var nära och bra så vi tog oss en kopp varm choklad så att vi kunde tina upp i decemberkylan.

på tal om effektivitet, så ska jag på min sovmorgon gå upp 6.00 för att åka med pappa till åmot och träna på patron imorgon bitti. Jag är dum i huvudet, men ah. Det behövs! för då kan jag belöna mig med bio med bästaste högdahl :)

ett enda ont ord om dig, har alltid fått mig upp i ringen

1 december

nu är vi inne i julens månad. både positivt & negativt. shit the same!
igår hade jag i stort sett ingen skola, så jag begav mig till torsby för lite miljöbyte och såklart tillmans galenskaper. Sagt och gjort, runt tolvtiden var jag där och det första hon gör är att dra med mig in på omvårdnads lektioner. Man känner sig bara sådär lite lätt besvärad, men jag bet ihop och hade två lektioner med dom ;) sen åkte vi hem och åt mat och prata sådär mysigt i regnrusket om allt och ingenting. Ibland är det kusligt hur lika vi tänker, och hur lika vi reagerar. Man kan ibland tro att vi är en och samma person, haha. En viktig kugge i mitt hjul :)

så nu är jag fylld på lite energi igen. Man har sin egen kraftkälla, min är inte särskilt långt borta. Livsenergin! så nu borde jag vara pepp på att ta tag i OrLe'n eller... kanske inte! sån energi kan man inte finna någonstans! haha

ha det great tills nästa gång vi hörs!


RSS 2.0